Inför matchen mot stod han på två mål den här säsongen.

När matchen var över hade han fördubblat den målskillnaden – och sänkt AIK.

– Det känns väldigt bra, säger matchvinnaren Alvaro Santos.

Alvaro Santos, 31, har letat efter formen i Gais. Den före detta Helsingborg- och FC Köpenham-stjärnan har verkat otränad och fått oereglbunden speltid i Göteborg-laget.

Men i kväll, hemma mot AIK, visade han att han fortfarande kan göra mål.

Misstänkt offsidemål

Först, efter 68 minuter, nickade han – i misstänkt offsideposition – in 1–0 ett inlägg från Eric Bassombeng.

– Jag får känslan av att det var offside. Men det var jävligt svårt att se, säger AIK:s tränare Andreas Alm till Canal Plus.

14 minuter senare gjorde samme brasilianare 2–0. Det målet var riktigt snyggt. Efter fint klapp-klapp-spel med Wanderson och Romario avslutade Santos med att starkt trycka bort en AIK-försvarare och sedan iskallt sätta bollen tätt intill Kyriakos Stamatopoulos ena stolpe.

Ganska jämnt spel

2–0 blev även slutresultatet, och var inte alls oförtjänt. Spelmässigt var det ganska jämnt, men AIK var ineffektivt. Dessutom storspelade Henri Sillanpää i Gais mål.

– Vi är det bättre laget och vinner rättvist, säger Alvaro Santos till Canal Plus.

Gais hade kunnat göra något mål till. Bland annat missade Razak Omotyossi mer eller mindre öppet mål strax efter 2–0-målet.

Segern tar upp Gais till tabellens fjärde plats.

– Vi har ett väldigt bra lag, säger Alvaro Santos.