Sågningen: ”Han existerade knappt”

Publicerad 2014-09-14

Toivonen utnämnd till ”flopp" i Frankrike

Ola Toivonen.

Matchen slutade oavgjort 1-1. Men lyssnar man till den franska pressen dagen efter Rennes-PSG så tog Zlatan hem svenskduellen mot Ola Toivonen.

”Svensken existerade knappt i första halvlek”, skriver Maxifoot om Rennes-anfallaren som får 4/10 i betyg.

”En dålig match” Zlatan var besviken efter 1-1.

I går blev det ett nytt kryss för PSG som fortfarande inte vunnit på bortaplan den här säsongen. De båda svenska anfallarna spelade 90 minuter men gick mållösa av planen.

Efter att svenskduellen kommit av sig bedömde Zlatan matchen som "dålig" i sin app och visade även sin besvikelse på sitt speciella sätt.

– Tv-kommentatorerna var bäst, svarade svensken syrligt på vem som vann svenskduellen som matchen på förhand mest handlade om.

Men domen i Frankrike dagen efteråt är inte lika hård mot Zlatan som mot landslagskaptenens kollega, Ola Toivonen.

”Kämpade för att glänsa”

Den 28-årige svensken hamnar på Flopplistan i L'Equipe med följande motivering:

”Han kämpade för att glänsa, men blev isolerad i sin otacksamma roll. Han var fick vänta på andra halvlek innian han fick röra bollen och skapa något farligt.”

Även sajten Maxifoot ger Toivonen en 4 (av 10) i betyg och skriver:

”Svensken existerade knappt i första halvlek,. Gjorde inte sitt försvarsjobb vid Camaras mål. Bra start på andra halvlek, där han var lite bättre.”

Skyttekungen Zlatan klarar sig dock precis med godkänt betygen 5,5 respektive, 5 och får något snällare omdöme:

”Inte svenskens bästa match. Men han utmärkte sig genom ribbträffen i första halvlek. Synd, chansen var värd ett bättre öde.”

PSG ligger på tredjeplats i tabellen och den tuffa statistiken från bortamatcherna oroar något inför Champions League-mötet med Ajax kommande vecka.

– Självklart är det ett problem, sa PSG-målvakten Salvatore Sirigu efter matchen.