Dagens namn: Bernhard, Bernt

Zlatan fick äntligen näta

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-21

Messi ”gav” bort en straffspark till svensken

Zlatan Ibrahimovic brände öppet mål och bjöd på en kavalkad av missade målchanser.

Men på tilläggstid fick svensken äntligen näta – på straff.

Barcelona bortabesegrade Zaragoza med 4–2 efter en fantastisk uppvisning av Messi som svarade för ett hattrick.

Zlatan missade öpppet mål med kvarten kvar.

Efter utvisningen mot Almeria, avstängningen mot Valencia och bänkningen mot Stuttgart var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Barcelonas startelva när Pep Guardiolas manskap gästade Zaragoza, som ligger strax ovanför nedflyttningsplats.

Redan efter sju minuter låg svensken bakom Barças ledningsmål. Zlatan spelade ut bollen på vänsterkanten till Pedro, vars inlägg nådde till Leo Messi som omarkerad nickade in 1–0.

Drömmål av Messi

Barcelona ägde därefter det mesta av spelet och i den 30:e minuten fick Zlatan ett gyllene läge att utöka och bryta sin negativa måltrend. En hörna från höger nådde fram till en omarkerad Zlatan, men svensken fick en dålig träff med pannan och bollen smet utanför stolpen.

Men Barcelona skulle göra 2–0, i den 66:e minuten. Leo Messi vann en duell mot Ander Herrera, satte full fart mot mål, fintade sig förbi Jiri Jarosik, lurade brallorna av Matteo Contini och placerade in bollen bakom Roberto – ett drömmål. Messi hade läge att passa Zlatan Ibrahimovic som hade öppet mål, men argentinaren valde att skjuta själv – ett beslut som är svårt att ifrågasätta, även för Mino Raiola.

Zaragoza reducerade – två gånger om

Därefter var det dags för Zlatan att bjuda på en kavalkad av missade målchanser. I den 77:e minuten gavs Zlatan ett drömläge att näta. Han fick ett smörpass av Pedro och hade öppet mål då målvakten Roberto kom fel i steget – men Zlatan har inte flytet just nu, sköt i burgaveln och såg ut att vara rejält besviken på sig själv.

Minuten senare visade Messi hur man gör. Han fick bollen av inbytte Iniesta, la rätt den och knorrade in 3–0.

Därefter kunde Zaragozas Adrian Colunga reducera två gånger om och skapa nerv i matchen. Men närmare än så kom inte hemmalaget.

Messi ”gav” Zlatan ett mål

I stället fick Zlatan näta till slut – tack vare Messi. Efter en fantastisk dribblingsraid revs Messi ner och Zlatan fick chansen att slå den efterföljande straffen på tilläggstid.

Zlatan höll nerverna i styr och placerade in 4–2 – hans första ligamål sedan den 14 februari. Svensken såg rejält lättad ut efter målet. Segern innebar att Barcelona gick upp på lika många poäng som Real Madrid.