Real hakar på Barcelona i toppen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-04

Lagets målkungar fortsätter att producera

Topplagen i La Liga fortsätter att följa varandra.

I dag besegrade Real Madrid Racing Santander med 2–0 och gick upp på samma poäng som Barcelona igen.

Nu stiger spänningen inför kommande helgs El Clásico.

Barcelona vann enkelt mot Bilbao igår med 4–1.

I dag följde toppkonkurrenterna Real Madrid upp med en 2–0-seger mot Racing Santanander.

Det var Cristiano Ronaldo som inledde målgörandet för Real efter 23 minuter i och med en straffspark.

Han gjorde därmed sitt 18:e mål för säsongen.

Mål nummer två kom i den 76:e minuten. Lagets absoluta målkung, Gonzalo Higuain tryckte in sitt 24:e mål för säsongen, när kom helt fri med målvakten Fabio Coltori.

Nu ligger Real Madrid och Barcelona på samma poäng igen i ligan och på lördag spelas det stora toppmötet, seriefinalen, El Clásico.

Fördel Real?

Med målskyttar i form för Real Madrid och ett eventuellt skadeavbräck i Zlatan Ibrahimovic för Barcelona öppnas det kanske för en revansch för Real som dessutom har fördelen att spela på hemmaplan.

I det förra mötet var det just Zlatan Ibrahimovic som avgjorde toppmötet när han blev inbytt i andra halvleken. Om han spelar på lördag återstår att se.

– Jag hoppas åtminstone att han ska vara okej till Madrid-matchen, sade tränare Pep Guardiola om Zlatans skada.