Nyförvärvet frälste Inter

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-24

Goran Pandev knorrade in läcker frispark – Sneijder utvisad

Inter fick två utvisningar och en straff emot sig.

Trots det kunde José Mourinhos manskap vinna det stekheta derbyt mot Milan med 2–0.

Diego Milito inledde målskyttet och nyförvärvet Goran Pandev utökade med ett läckert frisparksmål.

Inter rivstartade på Giuseppe Meazza och redan efter tre minuter fick Wesley Sneijder på ett kanonskott från 25 meter som träffade ribbkrysset. Sju minuter senare small det bakom Dida.

Goran Pandev slog en långboll, Milanbacken Abate misslyckades med att nicka undan bollen och Diego Milito snodde åt sig bollen. Argentinaren placerade med vänsterfoten in bollen perfekt i hörnet.

En kanonstart för Inter – men efter 26 minuter ändrades förutsättningarna dramatiskt.

Applåderade domaren sarkastiskt

Lucio fick gult kort för filmning och Sneijder protesterade så våldsamt att domaren Gianluca Rocchi omedelbart valde att skicka holländaren till omklädningsrummet.

– Det gula kortet på Lucio var korrekt. Vad gäller Sneijder vet vi ju inte vad han har sagt, men det som jag tror fick domaren att ta fram det röda kortet var när Sneijder stod precis vid domarens ansikte och applåderade, sa Italienexperten Gunnar Nordahl i Kanal 9 i pausvilan.

Vacker frispark

Direkt efter paus satte Milan in en våldsam forcering. Clarende Seedorf skickade iväg en farlig nick bara någon meter från mållinjen, men Julio Cesar gjorde en fantastisk reflexräddning. Och kort senare strök Ronaldinhos skott strax utanför stolpen.

Inter kontrade dock farligt och i 62:a minuten träffade Goran Pandev stolpen på ett friläge. Men den makedonske anfallaren – som den 4 januari lämnade Lazio för ett femårskontrakt med Inter – fick revansch bara tre minuter senare.

Pandev fick drömträff på en frispark och knorrade vackert in bollen i mål bakom Dida, vars fötter föreföll fastklistrade i marken.

Ronaldinho missade straff

Milan gav inte upp och på tilläggstid fick inhopparen Klaas-Jan Huntelaar två kanonlägen. På det första svarade Julio Cesar för en jätteräddning – på det andra tog Lucio med handen, fick sitt andra gula kort och visades ut.

Dessutom fick Milan straff, men det här var inte de rödsvartas kväll. Julio Cesar gick åt rätt håll på Ronaldinhos skott och var kanske den störste av Inters hjältar den här kvällen.

Efter 21 spelade omgångar leder Inter Serie A på 49 poäng, nio poäng före Milan som dock har en match mindre spelad.