”Jag tycker det är utanför”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-21

Arsenal fick felbedömd straff och Blackpool fick rött kort

Blackpools Ian Evatts fällning av Arsenals Marouane Chamakh blev ordentligt straffad.

Arsenal fick straff och Evatt fick rött kort. Frågan är om fällningen ens var innanför straffområdeslinjen.

– Jag tycker att det är ett hårt domslut, säger Viasat-experten Glenn Strömberg.

Arsenal tog ledningen tidigt hemma på Emirates Stadium genom en storspelande Theo Walcott.

Hemmalaget hade kraftigt spelövertag mot Blackpool och Premier League-nykomlingarna fick det inte enklare när domsluten gick emot dem.

I den 33:e minuten skulle Ian Evatt stoppa Marouane Chamakh. Det blev en ganska ful fällning och domaren Mike Jones bedömde den vara innanför Blackpools straffområdeslinje.

Tveksamt domslut

Arsenal fick straff och Evatt fick dessutom rött kort. På tv-repriserna blev det tydligt att fällningen skett utanför linjen.

– Den är utanför, konstaterar Viasat-experten Glenn Strömberg som tyckte att det röda kortet också var tveksamt.

– Det är fortfarande fight om bollen. Jag tycker det är ett hårt domslut, säger Strömberg.

Andrej Arsjavin satte straffen och innan första halvlekens slut bjöd Walcott på ett riktigt solonummer när han satte 3–0.

Till slut vann Arsenal med 6–0 efter ytterligare ett mål av Walcott, ett av Abou Diaby och ett av Marouane Chamakh.