Publicerad 2012-09-27

Öster kan förlora. Även om det bara hänt två gånger i år.

Halmstad visade att det går att vända 0–2 mot seriens suveräner.

– Sämsta domaren någonsin, sade Östers Denis Velic då.

Halmstad gjorde det som bara Brommapojkarna gjort tidigare i år. Nämligen att besegra Öster i superettan i fotboll. 3–2 till Halmstad som därmed är uppe på andra plats i serien och just nu har ett allsvenskt avancemang i egna händer.

Men fyra minuter före paus var det inte mycket som tydde på hemmaseger. Öster ledde med 2–0 och såg ut att ha kontroll. Då exploderade HBK.

1–2 på tilläggstid när Christian Järdler slog in en frisparksretur. 2–2 tre minuter efter paus när Antonio Rojas slog ett inlägg direkt i mål. 3–2 fyra minuter senare. Rojas igen, på straff, sedan Månz Karlsson dragit ned Gudjon Baldvinsson och fått rött kort.

Ilsket utbrott

– Domarna förstör den här matchen. Den är ju fotbollsmässigt jämn. Det är den sämsta domaren någonsin. Så jävla dåligt. Det värsta jag varit med om, sade en rasande Denis Velic till TV4 Sport.

Då hade Velic ändå ingen åsikt om just straffen. Hans ilska gällde de andra två målen där det första föregicks av en klar offside och det andra hade sitt upphov i ett stulet inkast.

– Jag tycker synd om BP som krigar i serien. Domaren (Jim Petersson) stjälper ju dem också, sade Velic.

Halmstads Antonio Rojas var desto gladare.

– Så jävla skönt att vi vinner, sade han och nöjde sig med en svordom.

Sämre än i allsvenskan

I andra änden av tabellen fortsätter krisen för Trelleborg. Ekonomiska problem och eventuell personalneddragning på kansliet ena dagen, sportsliga bekymmer och 1–5 borta mot Umeå andra dagen. TFF är i fritt fall. Faktum är att laget har tagit färre poäng på 25 omgångar i superettan än vad man gjorde i allsvenskan i fjol, då blev det alltså degradering. Nu skiljer bara en pinne till Värnamo på jumboplatsen.

I tabellens anonyma mittenskikt spelade Varberg och Hammarby 2–2.