Uppdaterad 2013-02-24 | Publicerad 2013-02-23

Endast en vinst på 19:e försök.

Och det krävdes en sen vändning för att Real Madrid skulle få med sig tre poäng från mötet med Deportivo La Coruna.

Gonzalo Higuain avgjorde med sitt 100:e ligamål för klubben.

På tisdag är det dags för Copa del Rey-returen mellan Real Madrid och Barcelona. Efter 1-1 på Santiago Bernabeu valde José Mourinho att sätta Cristiano Ronaldo på bänken mot Deportivo La Coruna.

Och med den största stjärnan på bänken kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 i den 35:e minuten genom Riki.

Trippelbyte efter en timme

I den 57:e minuten gjorde Mourinho tre byten. Marcelo, Michael Essien och Luka Modric klev av och in kom i stället Ronaldo, Sami Khedira och Mesut Özil.

I den 73:e minuten kunde också Real Madrid kvittera när Kaká fick in bollen bakom Daniel Aranzubia i Deportivo La Coruna.

Higuains 100:e mål

Ronaldo låg sedan bakom segermålet när han lirade fram Gonzalo Higuain till öppet mål och anfallaren satte 100:e ligamål för Real Madrid.

2-1-segern betyder att laget tog sin andra vinst mot Deportivo La Coruna på 20 försök. Den senaste kom i januari 2010.

Sen utvisning

På stopptid kastade Angel Di Maria bort bollen när Deportivo La Coruna fick frispark. Sedan stod argentinaren för nära bollen när hemmalaget skulle sätta igång spelet och fick då sitt andra gula kort och blev utvisad.

Real Madrid är trea i spanska ligan, jagar tvåan Atlético Madrid.