Dagens namn: Brynolf

U21-landslagets match avbruten

Publicerad 2013-09-10

Svenska U21-landslagets EM-kvalmatch avbröts på grund av oroligheter – utanför arenan.

Sedan hoppade debutanten Simon Gustafsson in och räddade Blågult med sitt 2–2-mål i 93:e minuten.

Den spanske domaren Javier Estrada blåste plötsligt av EM-kvalmatchen mellan Sveriges U21-landslag och Turkiets dito vid ställningen 0–0 i Istanbul.

Han visade in spelarna i omklädningsrummet efter 22 minuters spel när tårgas svept in över arenan – från en demonstration utanför densamma.

"Debutant räddade Blågult"

När spelet sedan återupptogs efter en timmes avbrott gick Turkiet upp i en 2–1-ledning.

Men i den tredje tilläggsminuten blev inhopparen och debutanten Simon Gustafsson, till vardags i allsvenska Häcken, Blågults poängräddare när han skickade in kvitteringsbollen till 2–2.