Kryssade ”som vanligt”

Viss statistik är för stark för att bryta.

Kalmar och Gefle hade kryssat åtta av de nio senaste matcherna de mötts.

Vill du gissa vad det tionde mötet slutade?

I april i fjol hände något ovanligt. I 73:e minuten sköt Jakob Orlov 0–1 mot Kalmar, vilket stod sig matchen ut.

Det sällsynta var inte att Gefleanfallaren gjorde mål, utan att någon överhuvudtaget avgjorde ett möte mellan lagen. Dessförinnan hade de sex senaste matcherna mellan Kalmar och Gefle slutat oavgjort. Och därefter följde 0–0 i höstmötet 2012 och 1–1 i våras.

Dagens möte mellan lagen var händelsefattigt, åtminstone i 70 minuter. Då syntes för första gången sprickor i de annars solida försvarsmurarna. Mikael Dahlberg skarvade till Jakob Orlov som fick skottet blockerat, Jonas Lantto frispelade Orlov som lyfte utanför, Lantto sköt från distans.

Bröt aldrig sviten

Men mål?

Mot seriens överlägset bästa försvar, som hade släppt in 19 mål på 23 matcher?

Håhå, skoja inte.

Nej, matchen var på förhand dömd att sluta oavgjort och ingen spelare var respektlös nog att bryta sviten som lagen byggt upp tillsammans.

Före avspark hade åtta av nio möten slutat oavgjort. Efter slutsignal var siffran nio av tio.