Dagens namn: Lennart, Leonard

Lampard kvitterade för Chelsea

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-21

Det är helt jämnt i Champions League-finalen. Ställningen är 1–1 mellan Manchester United och Chelsea efter 45 minuters spel efter mål av Cristiano Ronaldo och Frank Lampard.

Att det var Cristiano Ronaldo som spräckte nollan i Champions League-finalen var både överraskande och väntat. Överraskande med tanke på att han aldrig gjort mål mot Chelsea i något sammanhang, väntat eftersom Ronaldo var första halvlekens store man.

Lyckat taktiskt drag

Sir Alex Fergusons taktiska drag att placera Ronaldo på vänsterkanten fick önskad effekt under den första 45 minuterna. Mot Michael Essien fick portugisen det utrymme han önskat sig. Ghananen har spelat högerback i flera matcher i Chelsea, men Essien är ändå inte helt bekväm i positionen. Särskilt inte mot en spelare som Ronaldo.

Perfekt inlägg

Efter en kvart kom första åkturen och det blev flera för Essien som aldrig lyckades fånga upp Ronaldo. När 1–0-målet kom i den 26:e startade det dock på högerkanten. Wes Brown slog det perfekta inlägget som Ronaldo nickade in bakom ryggen på Essien. Till dess hade det varit Uniteds match och de var riktigt nära att göra 2–0 tio minuter senare.

En bra chans för Chelsea ledde till en hörna efter en bra räddning av Edwin van der Saar så kontrade Wayne Rooney. Med en perfekt crossboll hittade han Ronaldo som hittade Carlos Tevez. Dennes nick räddades dock av Petr Cech som också räddade returen från Michael Carrick

Lampard kvitterade

Det var i mångt och mycket Manchester Uniteds halvlek under de första 45 minuterna. Chelsea hade det jobbigt. Kvitteringen kom ändå i 45:e minuten och Michael Essien fick något av en revansch. Ett skott av högerbacken blockerades av United-försvaret och föll perfekt till Frank Lampard som enkelt kunde stöta in 1–1 från nära håll. Det är en högexplosiv match som har varit riktigt bra såhär långt och det är helt jämnt inför fortsättningen.