”Var ett skämt”

Publicerad 2012-01-02

Wenger rasande efter att Arsenal tappat ledning sista sju minuterna

Arsenal hade kontroll på matchen mot Fulham och såg ut att gå mot en seger.

Då visades Johan Djourou ut, Fulham tog över och vände underläge till seger på matchens sista sju minuter.

– Det var ett skämt, säger managern Arsene Wenger till BBC.

Arsenal såg ut att ha kontroll på matchen mot Fulham och radade upp målchanser – framförallt i den första halvleken. Det gav utdelning efter 21 minuter när Laurent Koscielny satte 1-0 för gästerna.

Stoppade Zamora

Men i andra halvlek kom scenförändringen efter ett tungt domslut mot Arsenal. Johan Djourou stoppade framstormade Bobby Zamora precis utanför straffområdet och drog på sig sin andra varning.

– Det var ett skämt. När Djorou varnades försökte de få honom att ta ett till gult och domaren var naiv nog att gå på det. Det borde ha varit frispark för oss, säger managern Arsene Wenger till BBC.

Wenger ville också ha en straff i matchen efter en närkamp mellan Gervinho och Fulhams Philippe Senderos.

– Jag är 200 procent säker på att det är straff. Men vi vet att vi inte får några straffar. Det var en mot QPR och en i dag. Det är olyckligt att förlorade en sådan här match eftersom den borde ha varit avgjord redan i halvtid. Vi hade otur i dag och domaren spelade en enorm roll i matchen, säger Wenger.

Efter utvisningen vaknade också Fulham på allvar. Hemmalaget startade en intensiv press mot Arsenals målvakt Wojciech Szczęsny och efter ett mindre lyckat ingripande av 21-åringen kom också kvitteringen.

Avgjorde i 92:a minuten

Szczęsny missade en utboxning och bollen nådde istället Philippe Senderos. Den förre Arsenal-försvararen skarvade bollen vidare till ett annat bekant ansikte för gästerna, Steve Sidwell som fostrats i just Arsenal, som enkelt kunde nicka in bollen i det öppna målet.

Men det skulle bli ännu värre.

I matchen 92:a minut lyckades Fulham också forcera in ett segermål. Bobby Zamora höll sig framme i straffområdet och drog in 2-1-målet.