Spanske stjärnan – som höll hela vägen

Publicerad 2012-04-26

Llorente räddade spanska äran i Europa

Leo Messi och Cristiano Ronaldo misslyckades att föra sina spanska lag till final i Europa.

På torsdagen räddade en äkta spanjor landet.

Fernando Llorente låg bakom allt och avgjorde sedan själv semifinalen i Europa League mot Sporting.

Spanien hade fem av åtta lag i Europa-spelets semifinaler. När bara två minuter återstod av de fyra matcherna i Champions League och Europa League såg fyra av dem ut att kunna försvinna.

Barcelona åkte ut mot Chelsea och Real Madrid mot Bayern München efter att lagens superstjärnor Leo Messi respektive Cristiano Ronaldo missat straffar. Men det fanns en anfallsstjärna som höll.

Det blir en helspansk final i Europa League, tack vare landets kanske formstarkaste anfallare. Fernando Llorente som dominerat i Europa League på Athletics Bilbaos resa fram till finalen.

Avgjorde i 88:e minuten

På torsdagen låg 27-åringen bakom allt när spanjorerna slog ut portugisiska Sporting med 3-1 och totalt 4-3 i semifinalen. Llorente bröstade fram till Markel Susaetas 1-0 efter 16 minuter, assisterade vackert Ibai Gomez till 2-1 och satte i den 88:e minuten avgörandet på egen hand.

Llorentes sjunde mål, och tionde poäng, på 13 matcher i Europa League. En uppvisning av den högt värderade anfallaren som begravdes i högen av överlyckliga medspelare efter slutsignalen.

Finalen spelas den 9 maj mot Atlético Madrid.