Dagens namn: Simon, Simone

Topplagen vann ikväll

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-25

GIF Sundsvall undantaget

Fyra matcher ikväll, tre bortavinster och hemma på Kopparvallen besegrade Åtvidaberg GIF Sundsvall med 3–1.

Detta trots underläge halvvägs in i den första akten.

Jonas Wallerstedt gjorde sitt tredje mål för säsongen på Ari Skulasons hörna. Målet kom inte särskilt välförtjänt då det var hemmalaget som varit bättre och i slutet på halvleken kom utdelningen. Med två snabba mål i matchminut 44 och 46 vände Haris Radetinac och Pontus Karlsson underläget till ledning inför den andra halvleken.

Väl där lät utökningen inte vänta på sig. Bara 32 sekunder in tog Pontus Karlsson hjälp via stolpen för att sätta sitt andra mål och ge Åtvid segern. En seger som gör att laget passerar Giffarna i tabellen.

Ekenberg frälste Mjällby

Serieledande Mjällby, med avstängde tränaren Peter Swärdh på läktaren, såg ut att bli nollat för andra matchen i rad då det var mållöst på Landskrona IP. Då slog Marcus Ekenberg till, med två minuter kvar höll han sig framme på en hörna och såg till att bli stor matchvinnare åt sitt Maif.

Tungt för Sirius

Från matchen i Uppsala kan det konstateras två saker. Dels att Sirius fortsätter ha svårt att plocka poäng, dels att bottentippade Qviding fortsätter att övertyga. Göteborgslaget följde upp den överraskande 1–0-segern mot Mjällby senast med att åter vinna borta, mot Sirius den här gången. Inte mycket stämde för Sirius, medan Qviding utnyttjade sina lägen, något främst Hannes Stiller gjorde som blev tvåmålsskytt.

Assyriska imponerar

I kvällens fjärde match fortsätter Assyriska sitt segertåg. Laget bortavann mot nykomlingen FC Trollhättan med 2–0 och har nu plockat 16 av de senaste 18 poängen. Precis som senast mot Åtvidaberg var det trion Dennis Östlundh, Aziz Corr Nyang och Göran Marklund som grundlade segern då de två förstnämnda gjorde lagets mål, medan Marklund assisterade till tvåan.