Vann med två spelare mindre i en halvtimme

Djurgården var piskat att vinna mot Örgryte för att hänga kvar i allsvenskan utan kval.

De spelade med två spelare mindre i en halvtimme.

Men ändå vann de.

Djurgården dominerade den första halvleken mot Örgryte och ledde rättvist med 1–0 efter den första halvleken efter ett snyggt distansskott av Patrik Haginge.

Även den andra halvleken inledde hemmalaget bäst.

Men i den 53:e minuten kom chocken. På Pavel Zavadils hörna kom Alexander Mellqvist före Prince Ikpe Ekong och kunde nicka in kvitteringen.

Tårarna rann

Två minuter senare kom nästa chock för Djurgården. Målskytten Patrik Haginge fick se ett rött kort efter att ha gått in med dobbarna före i en duell med en Örgryte-spelare.

När Haginge gick ut från planen rann tårarna längs Haginges kinder.

Åtta minuter senare kunde de dock återta ledningen då Hrvoje Milic kunde slå in en straff efter att Christer Youssef fällts av Sebastian Johansson i straffområdet.

Vansinnestackling

En minut senare kom en ny chock för Djurgården. Målskytten Milic satte in en vansinnestackling på Alexander Mellqvist då han slängde sig in med dobbarna före och kapade Alexander Mellqvist rakt över benet.

Domaren Martin Hansson tvekade inte länge utan visade det röda kortet. Den sista halvtimmen tvingades Djurgården alltså spela med två spelare mindre.

Efter detta följde en massiv press från Djurgården, men Djurgården lyckades ändå hålla ut och vann matchen med 2–1.

Med två matcher kvar att spela har båda lagen 23 poäng, men Örgryte har sju måls bättre målskillnad.

– Det var en pärs det här, absolut. Sätter oss i en jävla situation med två utvisningar. Men på sättet som spelarna genomför det här var det underbart. Det kommer vi att ha stor glädje av i de två sista matcherna, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz till Säsongskortet.