Mot superettan - på 44 sekunder

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-10-19

Stockholmslagens mardrömsminut

Djurgården och Hammarby var på väg upp på samma poäng som Örgryte i kampen om kvalplatsen till nästa års allsvenska.

Då tog en osannolik minut sin början som skickade båda lagen mot superettan på 44 sekunder.

– Det finns inga ord. Det är jävligt tungt, säger Djurgårdens Christer Youseff till PPV.

Hammarby var på väg med en poäng och ett stort steg närmare allsvenskt spel 2010 borta mot Halmstad.

Samtidigt i Göteborg så hade även Djurgården ett oavgjort resultat, borta mot Häcken. Då inleddes en osannolik minut.

77:02 in i Halmstad-Hammarby så slog finländaren Tim Sparv till och gjorde 1-0 till Halmstad. 77:46 smällde det även på den andra arenan.

Tog tillbaka straffbeslut

John Chibuike dödade Djurgårdens hopp om välbehövliga poäng med sitt 2-1-mål. En blytung förlust för Dif som hade flera gyllene chanser att avgöra matchen.

– Det finns inga ord. Det är jävligt tungt. Vi leder med 1-0 och kontrollerar det ganska bra. Men sedan får de två snabba mål, säger Christer Youssef.

Laget fick i den första halvleken en straff tilldömd efter att Christer Youssef gått omkull i straffområdet. Men domaren Sven-Martin Åkesson tog tillbaka sitt beslut efter att ha överlagt med sin linjeman.

– Tyvärr tror jag att han gör rätt, sade en ödmjuk Mattias Jonson i paus.

Båda stockholmslagen på väg ur

Djurgården tog ändå ledningen genom Hrvoje Milic och hade dessutom tre skott i ribban. Men oturen grinade Dif i ansiktet när de, trots en mängd lägen, lyckades förlora matchen med 1-2 efter Vinicius Lopes kvittring och stockholmarnas ödesminut tre minuter senare.

– En jävla otur. Vi har inte marginalerna med oss. Vi skapar ju men man måste göra mål också, säger Youssef.

Samma minut som fällde Djurgården bestal alltså också Hammarby på en poäng. Tim Sparvs mål blev matchens enda och Hammarby ligger därmed kvar på nedflyttningsplatsen, en poäng bakom Örgryte.

Ytterligare två bakom återfinns Djurgården när nu bara tre omgångar återstår av allsvenskan.