Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Svaret på kritiken – tre mål på 17 minuter

Publicerad 2011-10-29

Cesc: Undra hur vi andra uppfattas?

Messi hade gått mållös från planen tre matcher i rad – nu gjorde han tre mål på 17 minuter.

Leo Messi hade gått mållös från tre raka matcher och plötsligt fått kritik i Spanien.

Svaret: Tre mål efter 30 minuter i 5-0-segern mot Mallorca.

– Det är galet att säga att jag är “i kris” efter tre matcher utan mål, säger Messi enligt spanska Sport efter segern.

Det är inte lätt att heta Leo Messi. Trots tio mål på nio ligamatcher fick 24-åringen i veckan kritik efter tre raka mållösa matcher. Helt ofattbart tyckte lagkamraten Cesc Fabregas.

”Gör mål varje match”

– Han gör mål varje match, skapar målen och spelar alltid. Han är en otrolig spelare, fysiskt och mentalt. Om folk tvivlar på Messi vet jag inte hur de uppfattar oss andra. Jag har aldrig spelat med någon som honom, varken på ungdomsnivå eller elitnivå, sade Fabregas till ESPN inför matchen mot Mallorca.

Messi behövde dock inte Fabregas försvar. Efter 30 minuter av matchen hade han redan tystat all kritik.

17-åringen a-lagsdebuterade

Då hade 24-åringen rullat in ett äkta hattrick på 17 minuter, avgjort matchen mot Mallorca och skjutit upp sig själv i ensam skytteligaledning med 13 mål på tio matcher.

– Det är galet att säga att jag är “i kris” efter tre matcher utan mål. Målen intresserar mig inte, det viktiga är att vi vinner, säger Messi enligt spanska Sport efter segern.

När superstjärnan stängt sin show fick även Barcelonas kommande talanger chansen. 20-årige Isaac Cuenca startade på högerkanten och tackade för förtroendet genom att sätta 4-0 i andra halvlek. Efter det målet luftade tränaren Pep Guardiola även supertalangen Gerard Deulofeu som ersatte David Villa efter 64 minuter, 17-åringens första framträdande i a-laget.

Dani Alves avslutade sedan kvällen på bästa sätt med ett fantastiskt långskott, via ribban, till 5-0.