Gjorde båda målen mot Österrike på bortaplan

Då klev Mario Gomez fram.

Med två mål såg han till att "derbyt" mot Österrike slutade 2–1.

Fotbolls-EM

De tyska supportrarna kan nog redan nu boka biljetterna till Polen och Ukraina.

Kvällens 2–1 borta i Wien innebär att laget har maximala 18 poäng efter sex matcher och är hela sju poäng före tvåan Belgien, som dock har en match mindre spelad.

Segern satt dock långt inne. Mario Gomez satte visserligen 1–0 i den 44:e minuten efter en hörna.

Självmål

Men knappt fem minuter in i den andra halveken var Arne Friedrich olycklig och satte 1–1 i eget mål, vilket såg ut att bli slutresultatet.

I den 90:e minuten kom dock målet som mer eller mindre säkrade Tysklands VM-plats. I efterspelet till ännu en hörna slog Philip Lahm ett inlägg som Gomez nickade in bakom Christian Gratzei i det österrikiska målet. Målet innebar alltså 2–1 och var matchens sista.

Tyskland är, tillsammans med Spanien och Holland, de enda lag som fortfarande är utan poängförlust i EM-kvalet.