Här ska Örebro ha straff

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-02

Strömbergsson missade solklar hands

Örebro tog ledningen redan i den nionde minuten mot Åtvidaberg.

I halvlekens slut kunde det ha blivit 2–0 men bortalaget blev blåsta på en väldigt tydlig straffsituation.

– Det är en solklar straff, säger Örebros Nordin Gerzic.

I den 38:e minuten blev Åtvidabergs Etuwe Prince Eboagwu tilldelad ett gult kort efter en hård närkamp.

Bara minuten senare fick Örebro en frispark från långt håll.

Samuel Wowoah tog till vara på den och slog bollen långt in i Åtvidabergs straffområde.

Borde ha blivit utvisad

Där var Prince Eboagwu framme igen, med båda händerna högt över huvudet. Bollen nuddade vid händerna och Örebro skulle ha fått en straff, och Eboagwu skulle ha fått sitt andra gula kort – men domare Martin Strömbergsson missade.

– Det är en solklar straff plus att han redan har ett gult tidigare, han skulle ha blivit utvisad, säger Örebros Nordin Gerzic till ppv, Gerzic som gjort halvlekens enda mål i den 9:e minuten.

Örebro vann till slut matchen med 2–0 efter mål av Paulinho Guará.