Rooney och England är utslaget ur VM.

Englands sämsta VM sedan 1958 är ett faktum.

Det sista hoppet stod till Italien.

Men efter Costa Ricas jätteskräll är engelsmännen ute redan i gruppspelet.

Wayne Rooney tände Englands hopp när han kvitterade mot Uruguay i går. Men Luis Suarez släckte det snabbt med sitt 2-1-mål. Efter två raka förluster i VM stod Englands sista hopp till att Italien skulle vinna sina återstående matcher.

Men redan mot Costa Rica tog det stopp. Överraskningslaget, som slog Uruguay med 3-1 i premiären, stod för en ny jätteskräll.

Italiens vidare vid kryss

Målet kom i slutet av den andra halvleken efter att Bryan Ruiz satt 1-0. Bara minuten tidigare borde Costa Rica ha fått straff, men domaren friade.

Italien jagade kvittering, men fick aldrig in något mål. Costa Ricas seger innebär att England är ute redan i gruppspelet. Senast det hände var 1958. FA meddelade dock under fredagen att de har fortsatt förtroende för Roy Hodgson.

Italiens öde avgörs nu i den sista gruppspelsmatchen mot Uruguay. Vid seger och oavgjort är Italien vidare.