Dagens namn: Ragnar, Ragna

Petade stjärnorna räddade Belgien

Publicerad 2014-06-17

Belgien var helt ofarliga, i underläge och utbuade.

Då bytte Marc Wilmots in Dries Mertens och Marouane Fellaini som vände matchen med varsitt mål.

– Vår bänk gjorde skillnaden, säger Marc Wilmots till AP.

Maroaune Fellaini värvades för dyra pengar till Manchester United förra sommaren. Säsongen blev ett fiasko för United i allmänhet och Fellaini i synnerhet. Han hånades när han var på plan och till slut fick han en allt mer permanent plats på bänken.

Den sviktande formen skickade också ut honom från Belgiens startelva i VM. Från sidan fick han se sina lagkamrater göra en närmast bedrövlig första halvlek som toppades med att att Jan Verthonghen ryckte ner Sofiane Feghouli som själv satte 1-0 till Algeriet efter 25 minuter.

Tre lyckade byten

I halvtid bytte Marc Wilmots in Napolis Dries Mertens, efter en timme fick osynlige Romelu Lukaku kliva av för 19-årige Divock Origi och efter 65 minuter gjorde så Marc Wilmots sitt sista byte när han tog in Fellaini på plan.

Tre succédrag.

Origi skapade klart mer oreda än Lukaku som inte hade en enda bolltouch i straffområdet i första halvlek.

Efter 70 minuter spelade Kevin de Bruyne in ett inlägg som Fellaini nickade in 1-1 på via ribban. Fellainis första mål sedan 13:e augusti när han gjorde mål i en träningsmatch mot Stevenage.

I 80:e minuten avslutade Dries Mertens en snabb belgisk omställning genom att dunka upp 2-1 i taket bakom Rais M'Bohli och vändningen var fullbordad och hajpade outsidern Belgien kan andas ut.