”Sliter på vår trupp att ha match var tredje dag”

Det som började bra slutade dystert för jumbon Brommapojkarna.

Samtidigt som man tappade en tvåmålsledning hemma mot Åtvidaberg tog bottenkonkurrenten Mjällby en storseger.

– Klart att det sliter på vår trupp att ha match var tredje dag, säger tränaren Stefan Billborn.

Stockholmarna öppnade bäst i matchen mot Åtvidaberg. Anfallaren Dardan Rexhepi nickade in 1–0 från nära håll redan i den sjunde matchminuten. Nicklas Bärkroth låg bakom första målet, och en stund senare spelade han fram Gabriel Petrovic till nästa. 2–0 till BP innan halvtimmen var spelad.

Men gästerna krigade sig tillbaka in i matchen och precis före paus reducerade lagkaptenen Daniel Hallingström lite turligt med ena låret på en hörna. Målet var hans första för säsongen. BP-målvakten Davor Blazevic protesterade efter en tuff närkamp i samband med hörnan.

”Det är jobbigt”

I den andra halvleken höjde sig Åtvidaberg ytterligare ett snäpp och i den 62:a minuten kom kvitteringen när målkungen Ricardo Santos vräkte sig fram på en passning från utmärkte dansken Martin Christensen.

– Klart att det är jobbigt. Vi hade behövt vinna den här matchen, säger Stefan Billborn till C More.

Han tycker att det saknades energi för att flytta upp laget. Resultatet blev korta anfall och många bolltapp.

– Vi hade två skapliga chanser att göra 3–0 men deras reducering kommer ganska logiskt till slut, säger Billborn.

Nya skadan i BP

Efter söndagens tunga poängtapp ligger Brommapojkarna nu överlägset sist i allsvenskan. Det eftersom Mjällby, näst sist i tabellen, krossade topplaget IFK Göteborg med 3–0. Sex poäng skiljer upp till Halmstad som är ny nästjumbo.

Som om det inte vore jobbigt nog utgick BP:s vänsterback Kristinn Jónsson i första halvlek med en knäskada.

På torsdag väntar fjolårets stora överraskning i Serie A, Torino, i den tredje kvalomgången till Europa League.

– Faktum är att vi dras med många matcher. Ser vi negativt på det kommer det förmodligen att påverka oss negativt. I stället försöker vi se det som en inspiration, säger Billborn.