Dagens namn: Helge

Falcaos första gav United tre poäng

Publicerad 2014-10-05

Radamel Falcao har börjat betala av sig.

Mot Everton kom debutmålet som betydde 2-1 och andra raka segern för ett prövat Manchester United.

Manchester Uniteds offensiva jätterustning har knappast gått någon förbi. Inte heller deras svaga form inledningsvis på säsongen.

Men nu börjar det ljusna – och det tack vare de invärvade superstjärnorna.

Mot Everton var det Ángel di Maria som öppnade målskyttet efter 27 minuter med ett välplacerat skott intill högra stolpen.

Evertons Leigthon Baines hann sedan med att missa sin första straff i Premier League-karriären (han hade elva raka mål före den här) precis innan paus. Efter 55 minuter fick han dock revansch när han skickade in ett inlägg till Steven Naismiths kvittering.

Ny fyra i tabellen

Men precis när det började se så där skärrat ut i United-försvaret igen så klev Radamel Falcao fram. Efter att ha missat tre fina lägen under matchen kunde han skarva in en läcker skottpassning från Ángel di Maria till 2-1.

Everton var nära en kvittering flera gånger om på övertid. Men först gjorde David de Gea en jätteräddning på Leon Osmans skott och sen en minst lika svettig dito på Gareth Barrys halvvolley.

– Det var en bra räddning, jag såg inte bollen så bra utan jag satte bara upp handen, säger De Gea om sin sista superparad.

Han hyllades också av Louis van Gaal.

– Räddar du en straff och sen gör tre räddningar i slutsekunderna är du fantastisk.

Besviken Martinez

Segern gör att Manchester United går upp som fyra i tabellen (i alla fall i väntan på övriga matcher denna eftermiddag).

Desto tyngre är det för Everton som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med bara en seger på sju matcher.

– Jag tycker vi förtjänade minst oavgjort... Men David De Gea gjorde två världsklassräddningar, säger Evertons tränare Roberto Martinez.