Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-09

Leicester klarade oavgjort mot Premier League-laget

I mötet med sin gamla klubb svarade Sven-Göran Erikssons lag för en storskräll.

Leicester klarade oavgjort mot Manchester City och nu väntar omspel i FA-cupen.

Leicester ligger på tolfte plats i Championship – Manchester City ligger tvåa i Premier League.

Men som vi har lärt oss så många gånger förr brukar varken division eller tabellplaceringar ha någon betydelse när lag drabbar samman i FA-cupen. Så sent som i går förlorade Newcastle mot ett division 4-gäng samtidigt som Arsenal bara fick 1–1 mot Leeds.

Bamba satte målet

Leicester svarade i dag för ytterligare skräll i turneringen när man spelade 2–2 mot Manchester City på hemmaplan.

Championshiplaget, med Sven-Göran Eriksson på tränarbänken, gjorde 1–0 på Svennis" tidigare klubb redan i första matchminuten. Mittbacken Sol Bamba höll sig framme i straffområdet efter en hörna och tryckte in ledningsmålet.

Distinkt skott

Glädjen varade i drygt 20 minuter för Svennis – sedan kvitterade kompisen Roberto Mancinis lag. James Milner fick chansen utanför straffområdet och drog på ett distinkt avslut lågt i målvaktens högra hörn.

Leicester hade sedan två heta chanser att återta ledningen. Först Bamba som – åter efter en hörna – nickade från nära håll och sedan genom Andy King som försökte chippa. Citymålvakten Joe Hart räddade dock.

Returmöte på gamla hemmaarenan

I stället satte Tevez 2–1 för City i den första halvlekens sista minut. Milner spelade in till argentinaren som läckert klackade in den från nära håll.

Ordningen var återställd och det såg ut som att Citer skulle klara sig vidare till FA-cupens fjärde omgång.

Leicester ville annorlunda. I 64:e minuten satte nämnde Andy King 2–2 efter ett taffligt agerande från Joe Hart. Först tappade Hart ett inlägg till King, sedan var han passiv i närkampen och King kunde rulla in kvitteringsmålet.

2–2 höll sig matchen ut och nu blir det returmöte – på Svennis gamla hemmaarena City of Manchester.