Publicerad 2011-09-21

Ranégie tvåmålsskytt mot nästa års superettaklubb

HALMSTAD. Fem omgångar kvar, tio poäng upp till kvalstrecket - nu är hoppet ute för Halmstad.

1-5 mot Malmö FF gör att det nu bara är i teorin som laget kan klara sig kvar.

Förlusten mot Kalmar senast gjorde att Halmstad på allvar planerade för spel i superettan nästa säsong. Och det syntes mot Malmö. Trots en pigg start så dog spelet direkt när Mathias Ranégie stötte in sitt första mål i den ljusblå tröjan.

Snyggt 2-0-mål

Så dags hade det gått en halvtimme av matchen, och den kommande timmen var det bara Malmö.

Jiloan Hamad sköt snyggt in 2-0, via Tomas Zvirgzdauskas och sen gjorde Jimmy Durmaz 3-0 i inledningen av andra efter ett snyggt samspel med Daniel Larsson.

– Riktigt skönt att få trycka in den när vi spelar så bra. Jag tycker Halmstad kämpar på bra och de har ett bra passningsspel. Men efter tio minuter får vi igång vårt spel och då är vi överlägsna, säger Jimmy Durmaz till Canal plus.

Just Larsson hade sen ett flertal chanser att göra 4-0, innan Halmstad fick lite kontakt igen. Johan Dahlin stod för ett grovt misstag för andra matchen i rad och Joel Johansson kunde enkelt stöta in 1-3 efter att han fått bollen till skänks av MFF-målvakten.

Nattsvart, HBK

Halmstad stack upp efter det, både Joel Johansson och Marcus Olsson var nära ytterligare reducering, men i stället kunde nyss inbytte Wilton Figueiredo avgöra för gott genom sitt läckra 4-1-mål. Med tio minuter kvar av matchen drev han förbi hela Halmstadsförsvaret och sköt in 4-1 bakom en chanslös Karl-Johan Johnsson.

I slutminuten språngnickade sen Mathias Ranégie in sitt andra mål för kvällen. 5-1, och nattsvart för Halmstad.