Bara oavgjort för HIF på Olympia

Uppdaterad 2011-06-14 | Publicerad 2011-06-13

Mervan Celik ordnade en poäng för Gais

Helsingborg fick bara en poäng hemma mot Gais efter att två U21-landslagsmän gjort var sitt mål. Men bortalagets Alvaro Santos var inte helt nöjd med 1–1.

– Det är klart att vi kom hit för att vinna. Det kändes lite onödigt att vi släppte in ett mål, säger han till Canal Plus.

Gais började matchen bäst och Mervan Celik, som blev tvåmålsskytt i succédebuten i U21-landslaget för drygt en vecka sedan, visade att målformen håller i sig.

20-åringen gav bortalaget ledningen i 18:e minuten när han slog in returen på Razak Omotoyossis skott. Pär Hansson var chanslös i hemmamålet.

Jönsson kvitterade

Men Helsingborg jobbade sig in i matchen. Tre minuter före paus kom kvitteringen när Celiks landslagskompis Rasmus Jönsson, via stolpen, nickade in 1–1 på ett inlägg av Markus Holgersson.

Skåningarna försökte förtvivlat i andra halvlek men det dröjde ända till 71:a minuten innan Alexander Gerndt byttes in. Han fick dock lämna planen mållös.

Den sista farliga målchansen fick i stället Rasmus Jönsson i slutminuterna när han rusade mot Gaismålet och sånär nådde fram på bollen.

– Gais var bra och vi var eländigt dåliga de första 20 minuterna. Sedan spelade vi ut dem i andra men lyckades inte få dit bollen, säger HIF-tränaren Conny Karlsson till Canal Plus.

– Jag tycker dock att andra halvlek är godkänd.