Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-02

Nollade Mourinhos mannar

Olof Mellbergs Aston Villa tog en fin skalp genom 2–0-segern över Chelsea.

Arsenal var det genomgående bättre laget i 3–1-mötet med Portsmouth i Premier league-fotbollen.

När matchen mellan Arsenal och Portsmouth blåstes av knöt manager Arséne Wenger näven. 1–0 kom redan i 8:e minuten. Robin van Persie hade minuten innan fällts av utrusande Portsmouth-målvakten David James. Emmanuel Adebayor rullade in straffen vid högra stolpen.

Arsenal lyfte upp spelet efter målet, vilket ledde till fler målchanser men också ett par kontringar från Portsmouths sida. Sedan böljade spelet fram- och tillbaka över planen men Arsenal tog över allt mer. På en hörna i 35:e lyckades inte Portsmouth-försvaret få undan bollen och Francesc Fabregas kunde trycka in 2–0.

Andra halvleken vara bara några minuter gammal när Philippe Senderos blev frilägesutvisad. Portsmouths frispark precis utanför straffområdet blev resultatlös. Med reducerat manskap kunde i stället Arsenal utöka sin ledning. Frisparken från kortlinjen var kort och gick till Tomas Rosicky som sköt förbi ett passivt Portsmouthförsvar. 3–0 stod sig en minut. I 60:e minuten reducerade Nwankwo Kanu genom en läcker klackskarvning på ett långt inlägg.

Mellberg stabil högerback

Hemmalaget var inte nöjt med 3–1 utan höjde tempot ytterligare sista kvarten men fler mål blev det inte på Emirates stadium. Wenger måste dock vara nöjd med spelet.

Första fyrtiofem mellan Aston Villa och Chelsea bjöd på chanser åt båda håll med ett litet spelövertag för gästerna men halvleken slutade 0–0. I 47:e minuten spräckte hemmalaget nollan. Nyförvärvet från Fulham, Zat Knight, nickade högst på en hörna, lagets andra i matchen mot Chelseas tolv. Knight blev målskytt för Aston Villa även i förra omgången, då ett självmål.

Villa ägnade sista halvtimmen åt att försvara sig mot ständiga Chelsea-anfall men stod pall. Olof Mellberg, för dagen förpassad ut på en högerbacksposition, gjorde en stabil insats.

I Chelseapressen, i den 89:e minuten, gjorde i stället Aston Villa 2–0. Ashley Young fintade med sig bollen, en läcker lyftning på vänsterkanten, och skottet styrdes i mål av Gabriel Agbonlahor.