Dagens namn: Stella, Estelle

Blåvitt fiasko i EL-kvalet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-30

Släppte in tre mål hemma.

IFK Göteborg förlorade med 3–1 hemma mot Hapoel Tel Aviv i kvalet till Europa League. Därmed lär Blåvitts Europaäventyr vara över för denna gång.

Det började så bra... IFK Göteborg kunde ta ledningen efter 21 minuter när Tobias Hysén i misstänkt offsideläge kunde pricka in 1–0, framspelad av Thomas Olsson.

Men i andra halvlek grusades Europa-drömmen då Hapoel Tel Aviv flyttade fram positionerna på Gamla Ullevi.

Lamt försvar

Med mindre än 20 minuter kvar kvitterade israelerna på nick efter lamt försvarsspel. 1–2 genom ghananen Samuel Yeboah i 78:e minuten var en riktig kalldusch. Yeboah kunde enkelt rinna igenom hemmaförsvaret. Gästerna Bibras Natcho spädde sedan på med 3–1 i slutminuten.

Nu krävs ett smärre mirakel från ”Änglarna” i returen. Den spelas i Tel Aviv 6 augusti.