Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-21

Gonzalo Higuain satte matchens enda mål för Real Madrid.

Hur mycket skadade Cristiano Ronaldo brydde sig om det?

Han tittade inte ens på utan pillade med sin mobiltelefon.

Racing Santanders kvitteringsmål dömdes felaktigt bort för offside. Icke offsidestående Sergio Caneles rullade in bollen i mål, men domaren valde, felaktigt, att inte godkänna målet eftersom Alexandre Geijo, som inte påverkade spelet, befann sig offside.

Real Madrid tog på lördagskvällen emot bottenlaget Racing Santander och hemmalaget hade hunnit träffa både stolpen och ribban innan laget i den 22:a minuten spräckte målnollan på Santiago Bernabéu. Kaká slog ett inlägg från högerkanten, men målvakten Tono stötte ut bollen rakt i gapet på Garay som nickade fram Higuain och han kunde enkelt stöta in 1–0 i det övergivna målet.

Felaktiga domslut

På läktaren satt Real Madrids fotskadade stjärna Cristiano Ronaldo. Men han verkade föga intresserad av mötet med Racing Santander som ligger på 17:e plats i La Liga. När tv-kamerorna zoomade in Ronaldo någon sekund efter 1–0-målet satt han och pillade med sin mobiltelefon.

Kort senare borde Real ha fått straff när Karim Benzema revs ned innanför straffområdet, men domaren valde att inte blåsa.

Tio minuter efter paus bjöd Benzema på ett konstnummer. På inlägget från Esteban Granero klackade Benzema in bollen i mål via ribban och den här gången var Ronaldo med på noterna och applåderade. Målet dömdes dock korrekt bort för offside.

Upp i serietopp

Real Madrid kom sedan undan med blotta förskräckelsen. I den 77:e minuten klackade Luis Garcia genialiskt fram bollen till en icke offsidestående Sergio Caneles som rullade in kvitteringen – trodde alla. Men domaren valde, felaktigt, att döma bort målet eftersom Alexandre Geijo, som inte påverkade spelet, befann sig offside.

1–0 stod sig matchen ut och Higuains mål sköt upp Real i serieledning. Senare på lördagskvällen tappade Barcelona poäng borta mot Athletic Bilbao.

Även Sevilla och Deportivo, två av topplagen i ligan, vann sina matcher.

Sevilla besegrade Teneriffa på bortaplan med 2–1. Med samma siffror vann Deportivo över Atlético Madrid efter att José Andrés Guardado satte en straff i den 95:e minuten (TT).