Seger i EM-genrepet – drömmål av Bajen-back

Birkir Már Saevarssons gjorde ett drömmål när Island vann i EM-genrepet.

Hammarbybacken drog till med en volleykanon i 4–0-segern mot Liechtenstein.

Fotbolls-EM

Island laddar för landets första mästerskap någonsin.

Men i träningsmatchen mot Norge för en knapp vecka sedan kom vissa farhågor när Lars Lagerbäcks annars försvarstäta mannar släppte in tre mål och förlorade träningsmatchen.

Men i EM-genrepet fick Island bli vinnare igen – förvisso mot ett klent motstånd.

Liechtenstein var knappast någon värdemätare och bevisade sin okunnighet genom ett, till synes, helt bortkommet försvarsspel när Kolbeinn Sigthórsson sköt in 1–0 redan efter tio minuter.

Veteranen också målskytt

Men Islands andra mål var däremot vackert.

Riktigt vackert.

Hammarbybacken Birkir Már Saevarsson drog till med en volleykanon utanför straffområdet och 20 minuter senare kunde Alfred Finnbogason sätta trean på en retur efter att en motståndarback först räddat bollen på mållinjen.

Och i den 82:a minuten fastställde veteranen Eidur Gudjohnsen, 37, slutresultatet 4–0 till Island som nu riktar blickarna åt EM-premiären mot Portugal den 14 juni.

Övriga gruppmotståndare är Ungern och Österrike.