Nilsson spikade igen i Dif-målet

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-02-08

Djurgården vann mot Odense

Två mål av lagets anfallare – och stabilt spel av Hampus Nilsson.

Djurgårdens målvakt fortsätter att utmana fjolårets givna etta Kenneth Höie i mål.

– Där har vi något att bita i.., säger lagets tränare Pelle Olsson efter 2-0 mot danska Odense.

Den danska ligasjuan Odense mönstrade en stark startelva och hade under perioder av första halvlek bra tryck mot Djurgården.

Samtidigt försvarade sig Djugården stabilt och lyckades hålla motståndarna utanför straffområdet stora delar av matchen.

Och de distansskott som danskarna levererade tog målvakten Hampus Nilsson hand om.

25-åringen höll nollan och tippade i andra halvlek ett av avsluten i stolpen.

Han fick chansen att debutera i allsvenskan i slutet av säsongen i fjol, men det var Kenneth Höie som var den givna ettan.

Men kampen hårdnar.

– Det känns bra att vi gjorde som vi gjorde i de två matcherna i höstas. Nu roterar vi och nästa match är det Kenneths tur. Sen får vi se hur vi gör i cupspelet, vi kanske roterar där med, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson till Sportbladet.

Men i allsvenskan vill ni ha en uttalad förstemålvakt?

– I allsvenskan vill man ofta ha det...

Tränaren var även nöjd med försvarsspelet där nye, från mittfältet omskolade Marcus Hansson spelade stabilt som mittback.

– Han gjorde det bra. Han har ju inte spelat med oss och tränat få gånger med oss, säger Pelle Olsson.

Mellan de danska anfallen kunde Djurgården sticka upp med kontringar.

Det var också så första målet kom i den 36:e minuten.

Två straffsituationer

En väl slagen långboll av mittbacken Omar Colley hittade ytan bakom Odenses backar och där kom Sebastian Andersson i en bra löpning. Han överlistade målvakten Maksim Koval och gav Djurgården ledningen.

Före paus fanns det dessutom två straffsituationer för Djurgården - en när Mihlali Mayambela försökte rinna igenom och en när Amadou Jawo fick en törn. Men domaren friade både gångerna.

Sabovic utgick skadad

I andra halvlek kunde Dif etablera mer spel och startelvan fick hålla ihop i dryga 70 minuter, innan bytena kom.

Även andra målet kom i ett läge där Odense flyttat upp laget efter en frispark. Den här gången var det Amadou Jawo som förvaltade läget, han rundade målvakten och satte fint 2-0 i den 75:e minuten.

– De slinker igenom centralt båda två. Det är bra uppfattat av våra forwards, kommenterar Pelle Olsson.

Gällande inhopparna gjorde Daniel Berntsen ett piggt avtryck. För den unge spelaren Besard Sabovic slutade det dock illa. Han kom in, var för tuff i en närkamp, fick gult kort och tvingades byta efter en smäll.

Det ska dock inte vara någon fara för Sabovic, uppger Pelle Olsson.