Uppdaterad 2016-02-18 | Publicerad 2016-02-17

Zlatan hyllas i Frankrike – och England

Zlatan Ibrahimovic blev tidig målskytt i 2-1-segern mot Chelsea.

I dag hyllas han med höga betyg i både Frankrike och England.

Zlatan Ibrahimovic hade en trevlig afton på Parc des Princes i går kväll. Svensken gjorde 1-0 för Paris Saint-Germain redan i den första halvleken och hade ytterligare ett par målchanser som Thibaut Courtois tvingades stoppa.

Svensken fick dock se Chelsea kvittera innan halvtid. Edinson Cavani hoppade in i den andra halvleken och satte slutresultatet 2-1 till den franska storklubben.

Och efter supermötet är det höga betyg för svensken – både i Frankrike och England.

Tystade sina kritiker

Le Parisien ger Zlatan en sjua i betyg på sin tiogradiga skala, med motiveringen:

”Ett nickförsök i den 33:e minuten och ett kraftfullt skott som styrdes in i mål i den 39:e. Svensken var värdefull i offensiv och närvarande i försvarsspelet. Släpper Costa för Chelseas kvittering men är fortfarande inblandad i Cavanis mål”.

Även hos Maxifoot blir det en sjua för svensken, med motiveringen:

”Han får ofta höra att han inte är tillräckligt avgörande i de stora europeiska matcherna, men svensken tystade sina kritiker genom att göra det första målet. Han var ständigt ett hot mot Chelsea och kunde ha gjort fler mål”.

L’Equipé delar inte ut några betyg på grund av strejk medan Footmercato nöjer sig med en sexa för Zlatan, med motiveringen:

”Varnad i den 19:e minuten, sedan tog det ett tag innan han kom in i matchen. Missade en stor målchans på nick i 33:e minuten men kompenserar genom att öppna målskyttet i 39:e. Hade två chanser att döda matchen”.

Aldrig blyg

I England är man också lyrisk över svenskens insats mot Chelsea.

The Independent ger Zlatan en sjua med motiveringen:

”Visade sin styrka genom att hålla upp bollen tidigt i matchen och kompenserade för en nickmiss med att göra mål precis före halvtid”.

Daily Mail delar också ut en sjua till Zlatan:

”Vandrade omkring på Parc des Princes som om han ägde stället, men missade en livsviktig defensiv som ledde till Mikels kvittering”·

Även hos Daily Mirror blir det en sjua, med motiveringen:

”Alltid central i PSG:s bästa arbete, men hade lite tur på frisparken som ledde till 1-0-målet. Aldrig blyg”.
Daily Star ger inte ut några motiveringar men ger Zlatan en åtta i betyg.