Dahlberg avgjorde Norrlandsderbyt

Publicerad 2012-09-26

...och Mjällby tog viktig seger i streckdramat

Bottenstriden tätnar rejält efter onsdagkvällens matcher.

I ett regnigt Norrlandsderby dröjde avgörandet till slutet av matchen då Gefles Mikael Dahlberg sänkte Gif Sundsvall – hans gamla klubb.

Målet tog upp Gefle från kvalplats till säkrare mark.

Regnet öste ner på Norrporten Arena i Sundsvall.

En jämn match slutade med en fotbollsklyscha – Mikael Dahlberg sänkte sin gamla klubb i 82:a minuten med ett välplacerat avslut.

Det betyder att man kliver förbi både Sundsvall och Syrianska, som skickas ned på kvalplatsen, och parkerar på 12:e plats.

– Jag tycker inte att det var någon bra match, vi såg lite tagna ut av stundens allvar. Vi såg trötta ut och de vann alla andrabollar, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby till C More.

”Pärlan” sänkte Kalmar

Kalmar fortsatte sin dystra trend mot Mjällby.

I de fyra senaste mötena mellan lagen har Mjällby vunnit samtliga.

Matchvinnare blev Pär ”Pärlan” Ericsson som gjorde sitt elfte mål för säsongen när han slog in Marcus Podes misslyckade skott som blev till en perfekt passning.

Mjällby dominerade matchbilden och hade flera chanser att utöka ledningen men fick inte dit bollen.

Segern betyder att Sölvesborgslaget kliver upp hela vägen till tiondeplats – två poäng bakom Kalmar.

Örebro brände chansen

För Örebro är kniven fortsatt mot strupen efter 1-0-förlusten mot Norrköping.

Bottenlaget kom till Behrn Arena med flera avstängningar – bland annat AIK-lånet Alhassan ”Crespo” Kamara som har gjort mål i två raka matcher.

Trots att Örebro dominerade matchen och skapade lägen så brände de allt.

Med 61 procent av bollinnehavet, 20 avslut och sju skott på mål så borde man ha gjort ett mål – i vägen stod Norrköpings David Nilsson.

– Det är mitt jobb, jag ska stå i vägen och ta de bollarna som kommer, skrattar målvakten till C More.

Norrköpings Nikola Tkalcic avgjorde matchen när han smällde in 1-0 en bit in i andra halvlek.

Örebro är fast på 15:e plats med tio poäng upp till Syrianska på kvalplats, som har en match mindre spelad.