Ödesminuter knäckte Sverige i U21–kvalet

Publicerad 2012-10-16

En annorlunda taktik skulle ge Sverige en EM–plats.

Men på tre minuter försvann biljetten till mästerskapet.

Italien besegrade Blågult med 3–2 och är därmed klart för EM i Israel 2013 efter totalt 4–2.

– Man kan inte göra så mot ett lag som Italien, då straffar de oss direkt, säger Pontus Jansson till TV4 Sport.

Ett skadedrabbat svenskt landslag föll med 0-1 i Italien i fredags. Förbundskaptenen Håkan Ericsson var positiv inför returmötet i Kalmar i kväll och taktiska förändringar skulle få Blågult att nå EM i Israel nästa år.

Men så blev inte fallet, Sverige föll med 2–3.

– Det känns tungt såklart, vi hade gärna velat komma dit, säger Pontus Jansson till TV4 Sport.

Första halvlek var mållös men halvvägs in i andra halvlek slog Italien till – två gånger om.

Lorenzo Insigne tog emot ett lågt inlägg, vände om och sköt via en försvarare in ledningsmålet för italienarna. Bara tre minuter senare dunkade Alessandro Florenzi in 2–0 lågt intill stolpen.

– Det står 0-0 och då gör det 1-0 och då behöver vi göra tre mål. Man kan inte uppträda så mot ett lag som Italien, då straffar de oss direkt, säger Jansson.

Kom tillbaka – nådde kvittering

Men efter de två målen vaknade Sverige.

Mikael Ishak gjorde 1–2 anfallet efter och i den 77:e minuten bjöd Oscar Hiljemark på ett riktigt klassmål när han drog till på volley med vänsterfoten utanför Italiens straffområde. Bollen satt intill den ena stolpen.

Sverige jagade ett segermål, men bara minuter före full tid ställde Italien om och Ciro Immobile avgjorde med ett 3–2–mål. Italien är klar för EM i Israel efter sammanlagt 4–2.