Målvakten räddade poäng mot ”Juve”

Publicerad 2012-11-17

Det var försvaren som gick segrande ur kvällens batalj i Turin.

Matchens lirare var utan tvekan bortalagets burväktare Federico Marchetti som svarade för fem avancerade räddningar.

Toppmötet mellan serieledarna Juventus och femman Lazio slutade mållöst.

Federico Marchetti.

Lazio tog en viktig bortapoäng genom att spela 0-0 med ligaledaren Juventus på lördagkvällen.

Juventus hade utan tvekan mest boll och hade ett antal giftiga chanser i första halvlek genom framför

allt Sebastian Giovinco. Men bollen ville inte in.

Lagen vandrade in i spelartunneln efter en mållös första halvlek.

Målvakt storspelade

Den andra halvan av matchen fortsatte i samma stil. Hemmalaget ägde boll och vann även bollinnehavet med 56% mot 44%.

Men inte heller i andra halvlek skulle publiken få se något mål. I stället glänste Lazios målvakt Federico Marchetti.

Bland annat gjorde 29-åringen en idioträddning sedan Vidals skott ändrat riktning på Quagliarella alldeles framför mål.

Serieledarna öste på och hade totalt 13-3 i skott och 11-1 i hörnor. Men Lazios försvar var kompakt och Marchetti i målet

var omutlig. Juventus leder fortsatt ligan, fem poäng före Inter som dock har en match mindre spelad. Lazio återfinns på femte plats.