Dagens namn: Lennart, Leonard

Tappar tätkänningen efter Cechs jättetavla

Publicerad 2011-12-17

Gav bort mål i slutminuterna

Chelsea var på väg mot tre poäng borta mot Wigan efter att Daniel Sturridge återigen hittat målet.

Då föste Petr Cech en boll rakt till Jordi Gomez som kunde kvittera i den 88:e minuten.

Nu tappar laget återigen tätkänningen.

Chelsea hade chans att förvandla Manchester Citys försprång från sex till tre poäng vid seger mot Wigan. Allt talade också för att gästerna skulle lyckas.

Sturridge briljerade

Daniel Sturridge briljerade när han plockade ner en boll och dunkade in 1-0 för Chelsea efter 59 minuter. Men 22-åringen fick inte bli hjälte.

Med bara två minuter kvar på klockan anföll Wigan. Bollen hamnade hos Chelseas målvakt Petr Cech som bara skulle ta in den i skopan.

Men 29-åringen stod för en jättetavla när hans försök att greppa bollen blev en fösning till motståndaren Jordi Gomez. Den 26-årige spanjoren gjorde inget misstag utan stötte enkelt in kvitteringen.

”Är inte nöjda”

– Vi är inte nöjda men vi måste fortsätta kämpa. Vi borde ha lyckats försvara vår ledning men vårt självförtroende påverkas inte av det här, säger Chelseas manager André Villas-Boas till BBC.

Målet är ett hårt slag mot Chelsea som hade börjat drömma om en chans till ligaguld igen. Den enda poängen innebär nu att London-laget är fem poäng bakom serieledaren Manchester City – dessutom med två matcher mer spelade än City.