Interseger signerat geniet Ibrahimovic

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-01

”Kvalitetsfotboll”

Zlatan firar Maicons mål.

Här dominerar Zlatan Ibrahimovic igen – trots att han blev mållös för tredje matchen i rad.

Passningen till Inters ledningsmål var signerat ett geni.

– Kvalitetsfotboll, säger tränaren José Mourinho.

Ibrakadabra – Italiens bästa lag heter Inter igen. Zlatan Ibrahimovic måltorka i den italienska ligan växte med ytterligare en helg. Borta mot tabelljumbon Reggina var den svenske anfallsstjärnan nära att skjuta sönder den tre matcher långa sviten vid flera tillfällen.

– I den första halvleken satte vi Ibrahimovic i bra skottlägen, säger José Mourinho till Inters hemsida.

Tillbaka i serieledning

Ibra fick ett mål bortdömt för offside och får vänta på att bryta förbannelsen ett tag till. Så länge nöjer han sig med att dominera med sitt fenomenala spelsinne. Krossbollen till Maicons 1–0-mål i den nionde minuten var magisk och efteråt hyllades han i ansedda La Gazzetta dello Sport: ”Zlatan lyste upp spelet”.

När Patrick Vieira ordnade 2–0 trodde alla att matchen var över. Men Reggina kom tillbaka och jagade en bragdvändning när Interförsvaren Ivan Cordoba satte 3–2 på tilläggstid.

– Målet var viktigt för oss med tanke på våra två oavgjorda matcher som kostat fyra poäng, säger José Mourinho – som såg sitt lag klättra upp i serieledning igen.

Närmast för Zlatan Ibrahimovic och Inter väntar cypriotiska skrällaget Anorthosis i Champions League-gruppspelet på tisdag. Då saknas förmodligen backstjärnan Cristian Chivu som i går tvingades av planen med knäsmärtor.