Dagens namn: Lennart, Leonard

Matchfakta 25/11

Frölunda–Rögle 5–0 (2–0, 2–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-25

Första perioden: 1–0 (5.59) Niklas Andersson (Tomi Kallio, Riku Hahl), 2–0 (13.24) Karl Fabricius (Mikael Johansson, Ronnie Sundin).

Andra perioden: 3–0 (8.07) Magnus Kahnberg (Joakim Andersson, Fredrik Pettersson), 4–0 (16.40) Niklas Andersson (Riku Hahl, Tuukka Mäntylä).

Tredje perioden: 5–0 (3.18) Johan Andersson (Mikael Johansson).

Skott: 35–25 (13–5, 12–8, 10–12).

Utv, Frölunda: 5x2. Rögle: 4x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 11 011.

Analys: Frölunda körde över tabelltrean Rögle i de två första perioderna. Ett tidigt mål av Niklas Andersson i den första perioden gav Frölunda ett ordentligt grepp om matchen. Rögle tvingades jaga och lyckades inte skapa några större farligheter framför Ari Ahonen i Frölundas mål. Frölunda hade betydligt högre fart i sina uppspel och passningsspelet fungerade mycket bra. Hemmalagets överlägsenhet fortsatte i tredje perioden. Inte ens i numerärt överläge kunde Rögle skaka hemmalaget. Det var andra matchen i rad som Frölunda höll nollan. (TT)

Linköping–Modo1–5 (1–2, 0–1, 0–2)

Första perioden: 0–1 (6.15) Pierre Hedin (Oscar Steen, Ville Snellman), 1–1 (6.55) Carl Gunnarsson (Joakim Eriksson, Andreas Pihl), 1–2 (9.39) Per–Åge Skröder (Per Svartvadet).

Andra perioden: 1–3 (15.55) Andreas Salomonsson (Patrick Yetman).

Tredje perioden: 1–4 (10.57) Patrick Yetman (Andreas Molinder, Mattias Timander), 1–5 (19.58) Per Svartvadet (Per Hållberg) spel fem mot fyra.

Skott: 40–21 (16–6, 10–9, 14–6).

Utv, Linköping: 3x2. Modo: 5x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 6 889.

Analys: Linköping vann skottstatistiken med förkrossande 40–21, ändå åkte östgötarna på sin andra raka hemmaförlust. Gästerna, som saknade sex tunga namn, presterade en strålande defensiv insats och gjorde mål på nästan var femte skott framåt. Karol Krizan har fått en del kritik under hösten, men svarade för en klockren match mellan stolparna. Efter sin tunga svit med fem raka förluster verkar Modo starkt på gång med två raka segrar. (TT)

Skellefteå–Färjestad 3–2 (1–0, 0–0, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (15.21) Christian Söderström (Erik Andersson, Gabriel Karlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (10.34) Eero Somervuori (Mikael Johansson) spel fem mot fyra, 1–2 (14.51) Jens Skåhlberg (Lee Goren, Rickard Wallin), 2–2 (17.56) Gabriel Karlsson (Kimmo Koskenkorva, Pavel Skrbek).

Fjärde perioden: 3–2 (0.53) Kimmo Koskenkorva (Tim Erixon, Pavel Skrbek).

Matchfakta 25/1117–29 (8–7, 2–12, 6–10, 1–0).

Utv, Skellefteå: 6x2. Färjestad: 7x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 4 531.

Analys: Färjestad dominerade spelet men Skellefteå kämpade och höll emot. Och i förlängningen hade det bara gått 53 sekunder när Skellefteås hete finländare Kimmo Koskenkorva kunde styra in segermålet till 3–2. Det såg annars ut att kunna bli tre poäng för hemmalaget som trots ett massivt spelövertag för Färjestad behöll den 1–0–ledning man skaffat sig i början av matchen. Två mål av Färjestad på slutet såg ut att ha avgjort det hela till värmlänningarnas fördel. Skellefteå liknade ett slaget lag när man misslyckades med nära två minuters spel med två man mer på banan några minuter från slutet. Men Gabriel Karlsson vill annat och när båda de utvisade Färjestadsspelarna kommit ut på isen igen kvitterade han till 2–2 efter 17.56. (TT)