Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-22

Newcastle avgjorde i slutminuten

Chelsea har inlett Premier League med fem raka segrar och 21–1 i målskillnad.

Men i ligacupen åkte laget på pumpen.

Newcastle vann dramat på Stamford Bridge med 4–3 och dessutom drabbades Chelsea av flera skador.

– Både Kalou och Benayoun ska röntgas och jag är inte säker på att de kommer att bli återställda i tid, säger managern Carlo Ancelotti.

Regerande ligamästaren Chelsea kom till spel utan flera stjärnor – bland andra Petr Cech, Frank Lampard och Didier Drogba – men tog ledningen genom Patrick van Aanholt redan efter sex minuter.

Kanske fick det laget att slappna av, för fyra minuter efter pausvilan hade Newcastle vänt till 3–1.

Två nya skador för Chelsea

Chelsea drabbades av skador, både Salamon Kalou och Yossi Benayoun tvingades linka av planen, och Ancelotti tvingades slutföra matchen med tio man.

Det är dessutom oklart om de båda kommer att bli spelklara till mötena med Manchester City och Arsenal, som väntar Chelsea närmast.

Kalou och mittfältaren Yossi Benayoun.

– Båda ska röntgas och jag är inte säker på att de kommer att bli återställda i tid, säger Ancelotti.

Trots tio man på planen lyckades laget forcera in 3–3 genom två mål av Nicolas Anelka.

Men bragdvändningen uteblev. I stället kunde Newcastles Shola Ameobi nicka in 4–3 i 89:e minuten och överraskande slå ut Chelsea ur ligacupen.

Ancelotti på dåligt humör

Förlusten var Chelseas första på Stamford Bridge sedan mars, när Inter vann med 1-0 i Champions League.

Carlo Ancelotti var på dåligt humör under matchen. Efteråt bad han om ursäkt för att han, vid ett tillfälle, sprang runt och viftade med handen, för att symbolisera ett gult kort, mot Newcastles tränare Chris Hughton, mot domaren Ryan Taylor och, sist men inte minst, mot fjärdedomaren.

– Det där är någonting som vi gör i Italien. Det kanske var sista gången jag gjorde det här och jag ber om ursäkt, säger Ancelotti.