Rött kort för Villa

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-26

Vann tuff match mot Bilbao

Real Madrid fick bara 0–0 mot Levante.

Men Barcelona vann sin bortamatch mot Athletic Bilbao med 3-1, trots att David Villa blev utvisad.

Det var en länge oviss ligamatch som spelades på San Mames i Bilbao. Första halvlek var jämn och hemmalaget var nära att ta ledningen i början av den andra. Men mittbacken Mikel San José, som dröjt sig kvar i offensivt straffområde efter en frispark, rammade stolpen med sin höger yttersida.

Keita satte ettan

Kort därefter kunde istället Barcelona ta ledningen när Seydou Keita smet igenom hemmaförsvaret och petade in bollen mellan benen på målvakten Gorka Iraizoz. Tjugo minuter senare satte Xavi spiken i kistan när hans långskott gick i mål via en försvarare.

I den första halvlek fick Athletic-försvararen Fernando Amorbieta rött kort efter en vårdslös tackling mot Andres Iniesta och med bara några minuter kvar av matchen blev även Barca-stjärnan David Villa utvisad sedan han varit uppe med en hand i ansiktet på en motståndare.

De två sista målen gjordes på övertid, men inget av dem förändrade utgången.