Sportbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

City vann igen – efter tveksamma domsluten

Publicerad 2017-11-05

Manchester City vann med 3–1 mot Arsenal – efter en tveksam straff och ett offsidemål.

Då rasade Arsène Wenger.

– Det är klart att jag är upprörd, det är provocerande, säger han.

Arsenal FC

Manchester City fortsätter att sopa rent med motståndet i Premier League.

Laget har inlett PL-säsongen historiskt bra, och har dessutom gått rent med fyra raka vinster i Champions League.

Och mot Arsenal förlängdes sviten ytterligare.

”Vet att han är bra på att filma”

Manchester City inledde matchen bäst och tog ledningen efter 18 minuter. Kevin De Bruyne väggspelade sig fram med Fernandinho och sköt distinkt in 1–0 bakom Petr Cech.

Hemmalaget radade sedan upp chanser – men 2–0-målet kom först i inledningen av den andra halvleken.

Sead Kolasinac misslyckades med en offsidefälla, och Raheem Sterling ställdes fri mot Petr Cech – men föll i en duell mot Nacho Monreal, varpå domaren Michael Oliver pekade på straffpunkten.

– Jag tycker inte att det är någon straff, det är provocerande. Men... vi vet att Raheem Sterling är väldigt bra på att filma, det gör han bra, säger Arsenal-tränaren Arsène Wenger till BBC.

Arsenal hann sedan reducera via Alexandre Lacazette innan ett Michael Oliver-beslut på nytt hamnade i fokus.

”Är upprörd”

När David Silva fick en passning i straffområdet stannade hela Arsenal-försvaret upp i tron om att spanjoren var offside. Den assisterade domaren höll dock flaggan nere, Silva passade Gabriel Jesus som gjorde 3–1.

Reprisbilderna visade dock tydligt att David Silva var offside.

– Det är offside, och det är klart att jag är upprörd. Vi hade kommit tillbaka i matchen och skapade lägen, men det tredje målet dödade matchen, säger Wenger.

Landslagsspelaren Ludwig Augustinsson, under söndagen gäst i Viasats studio, riktade dock kritik mot Arsenals backlinje.

– Det är offside, men domaren kan alltid missa. Man ser att Arsenalspelarna slutar spela och det kan man aldrig göra. Domaren får ta på sig den, men det får Arsenals spelare också göra, säger Augustinsson.

Manchester City vann matchen med 3–1 och befäster sin serieledning med åtta poängs marginal, inför mötet mellan Chelsea och Manchester United.