Publicerad 2024-06-21

Fotbolls- EM: Spelschema med alla matcher och tv-tider

Ny förlust – denna gång mot Österrike.

Då är EM-äventyret över redan i kväll.

Eftersom Frankrike tog poäng av Nederländerna får Polen lämna mästerskapet först av alla.

Polen inledde EM med att förlora mot Nederländerna med 2–1.

I dag följde de upp premiären med ännu en förlust. Österrike vann med 3–1 efter en svängig tillställning som avgjorde sent.

Efter 45 minuter stod det 1–1, men när Christoph Baumgartner pricksköt in ledningsmålet efter dryga timmen kollapsade polackerna. Tio minuter senare blev Marcel Sabitzer fälld i straffområdet och Marko Arnautovic kunde placera in avgörandet.

Äventyret över

Det innebär att Österrikes chanser framöver ser ljusa ut, med deras tre poäng. Värre är det för Polen.

Eftersom Frankrike spelade 0–0 mot Nederländerna är EM över och de får lämna mästerskapet som första nation.

Inbördes möten räknas först och då kan Polen, oavsett utgång i den sista omgången mot Frankrike, inte bli bättre än fyra i tabellen.

– Vi klarade inte av att vinna i dag och det gjorde ont. Vi har en match kvar och ska fajtas hela vägen in, säger Adam Buksa i SVT.