Den här gången sänktes de av ett drömmål från Djurgårdens ”Sessy” Åsland.

– Jag sköt bara och hoppades att den skulle sitta i bortre, säger hon i Discovery plus.

De ska vara med och slåss i toppen.

Men nu, några omgångar in på säsongen är Linköping närmare nedflyttningsplatserna i damallsvenskan än någonting annat.

I söndagens hemmamöte åkte de också på en rejäl smäll redan i första halvlek, eller rättare sagt smällkaramell.

För efter 35 minuter drog Djurgårdens Therese ”Sessy” Åsland till från närmare 35 meter. Skottet hittade in i närheten av bortre krysset och 1–0-målet var något av ett drömmål.

Men det var kanske inte det allra snyggaste hon gjort i karriären, svarade hon i Discovery plus efter första halvleken.

– Ett i toppen, det måste man säga. Det var gött!, säger Åsland.

”Sköt och hoppades”

Så, vad tänkte hon när hon drog till?

– Inte så mycket… jag sköt bara och hoppades att den skulle sitta i bortre.

Väl i andra halvlek kom inte hemmalaget närmare.

I stället satte Stinalisa Johansson 2–0 för Djurgården, vilket innebar en ny förlust för Linköping. Bland annat sedan Cathinka Tandberg träffat stolpen.

Säsongens enda seger den här säsongen kom mot AIK i förra omgången och nu har laget förlorat fyra av de sju inledande matcherna. Deras facit är endast fem inspelade poäng.

– Det är tungt. Vi har inte marginalerna med oss och det klickar inte hela vägen, säger Michelle de Jong efter matchen.