Uppdaterad 2024-06-27 08.19 | Publicerad 2024-06-26 20.59

Eartha Cumings är nu bättre än Håkan Svensson.

Rosengårds målvakt har tidernas längsta nolla efter ny kross i damallsvenskan.

– Vi är så klart otroligt nöjda med vår start, säger Rosengårds Emilia Larsson till Viaplay.

Efter förra veckans kross slog hon det damallsvenska rekordet gällande längsta hållna nollan. I Rosengårds nya kross, nu av jumbon Trelleborg, slog målvakten Eartha Cumings också Håkan Svenssons 24 år gamla rekord från herrarnas allsvenska.

Nollan sprack

Det räckte för Cumings att hålla nollan i tolv minuter mot Trelleborg i Skånederbyt, för att komma upp i Svenssons 808 minuter. Men hon fick därefter se sin nolla spricka. Rekordet stannade på 886 minuter, efter att Trelleborg tröstmålade i matchens slutskede. Det stannade därmed med åtta raka nollor för Cumings.

Segersiffrorna skrevs till hela 9–1 i bortamatchen mot Trelleborg, som är sist med två inspelade poäng. När serien nu är halvvägs har Rosengård vunnit mot samtliga lag och står på full pott med galna målskillnaden 9–1.

– Vi har ändå saker att jobba på och saker att skruva på. Men det är klart att vi är nöjda, det vore konstigt att säga annat, säger en av Rosengårds målskyttar, Emilia Larsson till Viaplay efter matchen.

Supertalangen avgjorde för Häcken

FC Rosengård är i serieledning sju poäng före tvåan Häcken som slog nästjumbon Kif Örebro. Segern satt hårt åt för laget från Hisingen, där landslagsuttagna 17-åringen Felicia Schröder spräckte nollan efter 67 minuter. Ett mål som blev matchens enda.