Segerrekord av Roma

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-26

Vann Romderbyt utan Totti

Stockholm (TT)

AS Roma vann derbyt mot Lazio med 2–0 och fansen fick dubbel anledning att jubla.

Förutom tre nya poäng i serie A satte man rekord i antalet raka segrar. Inget lag i seriens 108-åriga historia har tidigare tagit elva raka segrar.

Efter förra veckans seger mot Empoli tangerade Roma segerrekordet med Juventus, Milan och Bologna på tio raka segrar. På söndagskvällen kom elfte raka sedan Rodrigo Taddei och Alberto Aquilani gjort varsitt mål i varsin halvlek. När Aquilani slog in 2–0 i den 64:e minuten sprang han ut mot sidlinjen och kastade sig i armarna på skadade storstjärnan Franceso Totti.

Järnrör beslagtogs

Totti, som bröt benet i förra matchen, log sitt bredaste leende och kunde sedan njuta av Romas starka försvarsspel.

Lazio försökte allt men stötte hela tiden emot Romas kraftiga försvarsmur. Roma ligger nu på fjärde plats på 54 poäng, sex poäng efter tvåan Milan men hela 16 poäng efter Juventus.

Italiensk polis beslagtog över 100 järnrör och batonger, flertalet knivar och tre brandbomber inför derbyt.

Men matchen kunde spelas utan några allvarliga incidenter.