Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-06

Milan 3 (1)

Schalke 04 2 (1)

Matchen

En jämn match första halvlek där Schalke 04 skapade minst lika mycket som Milan. Hemmalaget tog ledningen på en mycket vacker frispark av Pirlo men två minuter senare nickade Poulsen in kvitteringen. Ancelotti var nog orolig i halvtid men Kaká lugnade honom snabbt med två fina mål inom loppet av åtta minuter. Schalke reducerade genom Lincoln men var sedan aldrig riktigt nära en kvittering.

Matchens lirare: Kaká.

Milan

Dida – Stam, Nesta, Maldini (31), , Serginho – Gattuso, Pirlo, Seedorf – Kaká – Shevchenko, Inzaghi (85).

Avbytare: Simic (31 (78)), Kaladze (78), Gilardino (85).

Schalke 04

Rost – Rafinha, Bordon, Rodriguez, Krstajic (84) – Poulsen, Ernst (46) – Hamit Altintop, Lincoln, Kobiashvili – Kuranyi (84).

Avbytare: Asamoah (46), Larsen (84), Sand (84).

PSV Eindhoven 2 (1)

Fenerbache 0 (0)

Matchen

PSV var inte som bäst men vann ändå rättvist i en chansfattig match mot ett uddlöst Fenerbache. Efter en avvaktande öppning tog PSV ledningen i den 14:e minuten när Cocu fick stå helt omarkerad och enkelt kunde nicka in Farfáns frispark. Hemmalaget kontrollerade sedan matchen där deras stabila defensiv sällan utsattes för några svårigheter och med tre minuter kvar fastställde Farfán slutresultatet.

Matchens lirare: Jefferson Farfán.

PSV Eindhoven

Gomes – Lucius, Ooijer, Alex, Lamey – Simons, Afellay (25), Cocu – Farfán, Vennegoor of Hesselink, Robert (67).

Avbytare: Aissati (25), Reiziger (67).

Fenerbache

Volkan – Serkan, Önder, Fábio Luciano, Ümit Özat – Appiah, Alex, Marco Aurélio, Tuncay – Márcio Nobre (79) – Anelka (65).

Matchen

Lyon gjorde sju ändringar gentemot matchen mot Real Madrid och med en B-betonad startelva hade man vissa bekymmer med att besegra ett skadedrabbat Rosenborg. Lyon dominerade förvisso markant och en storspelande Espen Johnsen svarade för flera kvalificerade räddningar men Rosenborg fick ett mål bortdömt i slutskedet innan inbytte Fred slog in Ben Afras fina passning med endast sekunder kvar.

Matchens lirare: Karim Benzema.

Lyon

Vercoutre – Réveillère (83), Cris, Diatta, Monsoreau – Pedretti, Clément – Wiltord, Benzema (90), Ben Arfa – Carew (55).

Avbytare: Fred (55), Clerc (83), Beynie (90).

Rosenborg

E. Johnsen – Basma, Lago, Kvarme, Dorsin – Wisnes, Riseth (81), F. Johnsen – Braaten, Helstad (57), Storflor (83).

Avbytare: Ödegaard (57), Tettey (81), Eguren (83).

Olympiakos 2 (0)

Real Madrid 1 (1)

Matchen

Ett till stora delar ungt och orutinerat Real Madrid fick en bra start när Sergio Ramos nickade in Bravos frispark efter sju minuter. Kort senare var man nära 0-2 när Julio Baptista satte en frispark i ribban. Efter Buluts snygga volleykvittering i inledningen av andra tappade dock spanjorerna helt sitt spel. Olympiakos tryckte på rejält och i slutskedet kunde Rivaldo rättvist avgöra matchen.

Matchens lirare: Yaya Touré.

Olympiakos

Nikopolidis – Mavrogenidis, Kapsis (65), Schürrer, Bulut – Touré, Stoltidis, Rivaldo – Kafes (80), Dani Garcia (58), Djordjevic.

Avbytare: Okkas (58), Kostoulas (65), Babangida (80).

Real Madrid

Diego López – Diogo, Pavón, Sergio Ramos, Raúl Bravo – Balboa (58), Gravesen, De la Red (81), Robinho (80) – Soldado, Julio Baptista.

Avbytare: Adrián Martin (58), Jurado (80), Javi Garcia (81).

Lyon och Real Madrid till åttondelsfinal.

Rosenborg till Uefa-cupen.

Olympiakos utslaget.

Grupp G

Real Betis 0 (0)

Anderlecht 1 (1)

Matchen

En match utan större betydelse och båda tränarna valde att mönstra reservfyllda startelvor. Betis dominerade en dålig första halvlek och Capi fick se sin nick räddas på mållinjen av Goor innan mittbacken Kompany kontrade in 0-1. När Joaquin och Xisco byttes in fick Betis bättre fart på anfallsspelet men Anderlecht lyckades hålla undan tiden ut och bröt därmed sin CL-svit på tolv förluster i följd.

Matchens lirare: Vincent Kompany.

Real Betis

Doblas – Óscar López, Lembo, Rivas, Castellini – Rivera, Juande (71) – Israel (46), Capi, Juanlu (46) – Fernando.

Avbytare: Joaquin (46), Xisco (46), Assuncão (71).

Anderlecht

Zitka – Juhász, Kompany, Tiote (84), Deschacht – Lovre (69), Delorge, Goor – Baseggio (69) – Pujol, Iachtchouk.

Avbytare: Zewlakow (69), Tihinen (69), Zetterberg (84).

Chelsea 0

Liverpool 0

Matchen

Precis som i lagens möte på Anfield tidigare i höstas blev matchen inte oväntat extremt chansfattig och en uppvisning i försvarsspel. Chelsea förde matchen men Liverpools defensiv med Carragher och Hyypiä i spetsen var i stort sett felfri. Chelsea skapade dock ett par hyfsade lägen varav Robbens skott tätt utanför var det allra bästa. Liverpools enda klara chans hade Riise på en kontring.

Matchens lirare: Jamie Carragher.

Chelsea

Cech – Ferreira (46), Carvalho, Terry, Gallas – Essien – Robben (73), Gudjohnsen, Lampard, Duff (73) – Drogba.

Avbytare: Del Horno (46), C. Cole (73), Wright-Philipps (73).

Liverpool

Reina – Finnan, Carragher, Hyypiä, Traoré – Hamann, Sissoko – Luis Garcia (81), Gerrard, Riise (61) – Crouch (68).

Avbytare: Kewell (61), Morientes (68), Sinama-Pongolle (81).

Liverpool och Chelsea till åttondelsfinal.

Betis till Uefa-cupen.

Anderlecht utslaget.

Grupp H

Artmedia Bratislava 0

Porto 0

Matchen

I extremt svårspelade förhållanden – med hård vind och vattensjuk plan – var den första halvleken ganska jämn. Porto var något vassare framåt och hade bästa chansen genom Lisandro López. Med vinden i ryggen tog Bratislava över matchen helt efter paus. Man pressade tillbaka Porto rejält och tvingade Vitor Baia till flera högklassiga räddningar men det förtjänta målet uteblev.

Matchens lirare: Vitor Baia.

Artmedia Bratislava

Cobej – Petrás, Debnár, Durica, Urbánek – Stano – Obzera (88), Kozák, Borbély, Fodrek – Hartig (61).

Avbytare: Vascák (61), Halenár (88).

Porto

Vitor Baia – Ricardo Costa, Pedro Emanuel (59), Pepe, César Peixoto – Lucho González, Paulo Assuncão, Diego (46) – Quaresma (72), McCarthy, Lisandro López.

Avbytare: Hugo Almeida (46), Bosingwa (59), Jorginho (72).

Glasgow Rangers 1 (1)

Inter 1 (1)

Matchen

Rangers började bäst och kom ofta runt på kanterna genom pigga duon Namouchi och Burke. Inters farligheter tillkom främst genom Mihajlovics vassa hörnor och på en sådan nickade Adriano in 0-1 efter en halvtimme. Rangers kvitterade åtta minuter när en frispelad Lövenkrands överlistade Toldo. Andra halvlek blev oväntat avslagen och Rangers enda klara målchans var Namouchis nick i slutskedet.

Matchens lirare: Hamed Namouchi.