Bye bye Väsby.

Välkommen, Sirius.

Uppsalaklubben, som nästa år fyller 100 år, är klar för superettan 2007.

Uppsala har fått ett lag i elitfotbollen.

Efter 1-1 hemma på Studenternas så var det fördel Väsby i kvalet till Superettan. Men Uppsalalaget Sirius hade annat i tankarna och ett annars glesbesökt Vilundavallen stormades av ett 1000-tal Uppsalasupportrar som till slut fick fira avancemang till Superettan.

Sirius höll i taktpinnen under den första halvleken, men trots ett antal bra lägen så var det fortsatt mållöst i paus. I den andra halvleken så var det bara ett lag på planen, och det var gästande Sirius.

Tourang bakom målet

Uppsalalaget radade upp målchanser och närmast var Mani Tourang som sköt i stolpen efter dryga timmen.

Just nämnda Tourang var också inbladad i segermålet som kom med kvarten kvar att spela.

Hemmamålvakten Niklas Westberg orkade inte stå emot Mani Tourangs skott och tvingades att boxa ut, men inte bättre än att den förre Halmstadsspelaren Olle Kullinger kunde snappa upp returen och snyggt placera in segermålet.

Sista kvarten blev en enda uppvisning av Sirius som var närmare att utöka ledningen än ett kvitteringsmål.

”Enormt bra match”

Bästa chansen hade Fredrik Olsson som var helt fri med Westberg i hemmamålet, men istället för att rulla in tvåan så slog han en misslyckad passning som hemmaförsvaret kunde rensa undan. Men segern till Sirius alltså och därmed får klubben fira sitt 100-års jubileum nästa år med spel i Superettan.

- Vi gjorde en enormt bra match. Framförallt försvarsmässigt, men även offensivt i den andra halvleken. Vi hade bestämt att vi skulle tömma oss på det sista vi hade, och vi kände att vi hade lite bättre ork än Väsby. Vi tog med oss de sista 20 minuterna från den första matchen, så vi hade en positiv känsla att det här skulle gå hela vägen, säger Sirius tränare Magnus Pehrsson till sportbladet.se.