Ingen tionde rak hemmasegern för City

Roque Santa Cruz.

Den långe paraguayanen fixade det som ingen annan lyckats med den här säsongen.

Såg till att Manchester City inte vann hemma i Premier League.

Matchen mellan City och Blackburn slutade 2–2 efter två mål av Roque Santa Cruz.

Darius Vassel gav City ledningen med stt snyggt nickmål, elegant framspelad av Martin Petrov som gjorde en stark löpning på vänsterkanten.

Blackburn kontrade dock direkt genom Roque Santa Cruz och för en minut såg det ut som om Citys hemmasvit skulle kunna spricka.

Men Martin Petrov hade fortfarande mycket spring i benen. Han gjorde en ny löpning på vänsterkanten. Inlägget blev dock betydligt sämre, men tillräckligt bra för att stackars Ryan Nelsen skulle drälla in bollen i eget mål.

Sedan hände ingenting förrän i den 82:a minuten. Återigen var det Roque Santa Cruz som slog till. På ett inlägg från långt ner på högerkanten kastade han sig fram och nickade in kvitteringen.

Till en början verkade dock domaren döma bort målet för offside på en annan spelare, men efter att ha konfererat med linjemannen godkände han det.

Därmed blev det ingen tionde rak hemmaseger för Sven-Göran Eriksson och Manchester City.

Men en annan svit lever fortfarande. City har inte förlorat hemma i ligan sedan den sista omgången i våras mot Manchester United.