Milan vann klubblags-VM

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-16

Finalbesegrade Boca Juniors med 4-2

Tre mål inom loppet av 20 minuter och Milans lycka var gjord.

Nestas 2-1, Kakás 3-1 och Inzaghis 4-1 mellan minut 50 och 71 knäckte argentinska Boca Juniors och såg till att Serie A-jätten slog rekord i antal vunna VM-titlar, fyra stycken.

Tvåmålsskytten Inzaghi (t.v.) jublar tillsammans med Kaká.

Och i efterhand kan Milan kanske skatta sig lyckligt som klarade av målfabrikationen så pass snabbt efter paus. I 77:e minuten fick italienarna nämligen Kakha Kaladze utvisad efter en onödigt hård tackling på Bocas Leandro Gracian och fick därmed spela med en man mindre i en kvart.

Inzaghi gjorde två mål i finalen. Det var måltjuven som såg till att Milan tog ledningen 21 minuter in i första halvlek. Rodrigo Palacio kvitterade kort därefter innan Milan, tio minuter efter paus, gjorde sitt redan nämnda målryck.

Kaká förtjänar ett par egna rader. Brassen, som på måndag tar emot Fifas pris till världens bäste fotbollspelare, var stundtals briljant på finalplanen i Yokohama, Japan. Han spelade fram Inzaghi till dennes två mål och gjorde själv ett solomål av klass.

Slutresultatet 4-2 fastställdes på ett självmål inprickat av Ambrosini i den 85:e minuten.

Milans tidigare VM-titlar kom 1969, 1989 och 1990. 2003 förlorade man finalen mot just Boca Juniors, då på straffar. Ett skäl till extra glädje för Milan, som också inkasserade en saftig prischeck på fem miljoner dollar, motsvarande 33 miljoner kronor.