Publicerad 2018-11-24

Kontakt med toppduon var på spel mot obesegrade rivalen Chelsea.

Då hade Tottenham en drömkväll på Wembley när man vann med 3–1.

Allt toppat med ett drömmål av Son Heung-min.

Inför kvällens Londonderby hade Chelsea har inte förlorat en enda match i årets Premier League men ändå krävdes det seger för både ligafyran Spurs och Chelsea för att haka på toppduon Manchester City och Liverpool.

Och det var ingen tvekan vilket lag som skulle ta den chansen.

Redan efter 20 sekunder skapade Tottenham oro i Chelseaförsvaret med en rapp Son Heung-min-löpning och sedan bara rullade det på.

Efter åtta minuter skallade Dele Alli in 1–0 på en Christian Eriksen-frispark och åtta minuter senare kom 2–0 när Harry Kane distanssköt in 2–0 bakom en oväntat passiv Kepa Arrizabalaga i Chelsea-målet.

Det var nära 3–0 fler än en gång i första halvlek, allra närmast var Son Heung-min i slutminuten när han sköt från nära håll men då tog Arizzabalaga revansch med en otrolig reflexräddning.

”Han gör allt perfekt”

Sydkoreanen skulle dock bli målskytt. Och det var inte vilket mål som helst. I 55:e minuten fick han bollen ensam i en omställning på höger kant vid mittlinjen – och satte fart. Först ner mot hörnflaggan, sedan bröt han in framför Jorginho, vinklade sig förbi David Luiz innan han placerade in 3–0. Ett fantastiskt solomål.

– Han gör allt helt perfekt, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Son själv var på skämthumör.

– Det var en fantastisk passning från Dele Alli, haha. Jag hade flera chanser att göra mål i första, men jag ger aldrig upp och jag var mer klinisk i andra halvlek.

Tottenham hade bud på fler, men i stället fick Olivier Giroud sista ordet med ett tröstmål till 3–1.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se